Pikalainat ei kannata!

Olen kuullut huhuja, että pikalainojen ottamisesta on tullut taas varsinkin nuorison keskuudessa tavallisempaa kuin se pitkään on ollut. En tiedä mistä tämä johtuu, ehkä siitä että pikavipeistä ei puhuta niin paljoa kuin ennen, tai sitten nuorille vippejä tarjoavien sivustojen uudesta tulemisesta nettiin.

Haluan kuitenkin painottaa vahvasti, että vippejä ei kannata ottaa, varsinkaan netistä. Vaikka monet sivustot antavat kuvan, että pikalainat olisivat jotenkin mukava ja helppo tapa saada lainaa (esimerkiksi Seriffilaina), niin näin ei todellakaan ole, vaan niistä tulee monesti isoja ongelmia, joita ei todellakaan ole sitten kiva selvittää!

Toivoin että pikavippejä ei otettaisi niin paljon partiolaisten keskuudessa, mutta koen kuitenkin hyväksi ideaksi kertoa hieman, mikä niissä on ongelma.

Pikalaina ja vippi = not good for you!

pikalainat ja vipit

Helppo raha on aina ollut ehkä niitä suurimpia ihmisten houkuttumia, ja sama on vieläkin, vaikka sivistys ja valistus on ihan uudella tasolla. Kaippa se on vain osa ihmisluonnetta, että sitä rahaa halutaan mieluusti vielä helposti, ja jos sitä on mahdollista saada, suljetaan silmämme helposti sen huonoilta puolilta.

Tähän pikavipit pitkälti pohjautuvatkin. Vaikka ne mainostavat auttavansa ihmisiä saamaan rahaa nopeasti hätätilanteissa, otetaan niitä Suomessa kuitenkin niin paljon joka päivä, että on mahdoton uskoa, että jokaisella niiden nostajalla olisi ollut joku hätätilanne. Valitettavan moni ottaa vipin nimittäin ihan kulutukseen tai nautintoon, ajatellen enemmän sitä lyhyen tähtäimen perspektiiviä, ja jättäen pohtimatta millaisia ongelmia siitä voi seurata tulevaisuudessa.

Voin nimittäin kertoa tuntevani itsekkin ihmisiä, jotka ovat joutuneet pikavippien kanssa ongelmiin. Ja se paha juttu näissä ongelmissa on se, että niistä selviäminen sitten on todella vaikeaa. Vaihtoehtoja on lähinnä lopulta vain jättää ne maksamatta, jolloin velkaa jää ja merkitän tulee maksurekisteriin. Ja tämä merkintä vaikeuttaa asunnon saantia ja monia muita itsestäänselvyytenä pidettäviä asioita.

Ja suurin riski joutua vaaraan on juuri nuorilla, erityisesti 18 vuotiaille. Tämän takia mielestäni kaikkien pitäisi pysyä kaukana halvoistakin pikalainoista mieluiten koko elämänsä, mutta ainakin 25 vuotiaaksi asti.

On tilanteista joissa nämä voivat olla hyödyksi. Kuitenkin yleensä ne aiheuttavat vain ongelmia, enemmän kuin kukaan uskookaan. Ei kukaan ota vippiä ,ajatellen että jää sen kanssa ongelmiin. Se vain sattuu, ja vielä niin monille. Ja tilastojen valossa tämä riski vaikuttaa olevan kaikkein suurin juuri nuorilla (https://pikalaina18v.fi/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *