Mitä voisin oppia ystäviltäni?

oppia ystäviltä

Mulla on ollut viime päivinä joku itsetutkiskelukausi menossa. Ehkä alan alitajuntaisesti stressata viimeisiä lomapäiviä tai vaivat on tulossa, mutta mun päässä on käynyt hirveä hullunmylly, joka vuoroin polkee mielialaa maahan ja vuoroin yrittää nostaa sitä ylös vakuuttamalla, että olet ihan hyvä tyyppi. Olen viime päivinä löytänyt yhtäkkiä itsestäni hirveästi virheitä, mutta ehkä tämmöinen itsetutkiskelu ja omien käyttäytymismallien kyseenalaistaminen silloin tällöin on myös hyvästä. Ei meistä kukaan ole täydellinen eikä sellaiseksi varmasti tule. Tietyt käyttytymismallit on opittu, mutta aina voi kehittää itseään ja hyväksymällä sen, että itsessäkin on kehitettävää, näin myös varmasti tapahtuu.

Aloin tuossa miettimään, mitä asioita haluaisin oppia ystäviltäni. Mulla on ihania ihmisiä elämässäni enkä tähän aio kaikkia luetella, vaikka jokaiselta olisi varmasti opittavaa ja jokainen ansaitsisi tulla mainituksia, mutta on muutamia piirteitä, mitä mä aina ihailen ja halusin ne kirjoittaa tännekin.

Janna on ihmisenä todella kannustava ja ihan aidosti haluaa ajatella kaikkien parasta. Se välittömyys paistaa läpi ja huomaa, että Jannalla ei ole mitään tarvetta verrata itseään toisiin tai kadehtia, koska hän tietää, mitä itse osaa ja haluaa eikä koe muiden hyvinvoinnin ja edistymisen olevan itseltään pois. Toivoisin, että voisin itse olla myös aina yhtä kannustava, mutta tämäkin on asia, mitä voi varmasti lisätä. Mitä useammin sanoo ne positiiviset asiat toisille ääneen, sitä enemmän ne varmasti myös ruokkii itseä ja alkaa nähdä asiat eri tavalla. Toisten onni ja menestyminen ei ole itseltä pois. Jannan intohimona on myös lehtien lukeminen, ja se pitää myös yllä sivustoa jossa kerrotaan erilaisia lehtitarjouksia.

Suvi on aina niin järkevä ja jalat maassa. Mä oon vähän tälläinen hetken päähänpistosta toimija enkä aina mieti loppuun asti, mitä teen, kun jotain keksin. Spontaanius on ihan hyvä asia, mutta toisinaan olisi hyvä myös miettiä asioita vähän pidemmälle. Esimerkiksi heikossa rahatilanteessa jonkun pitäisi sitoa mut sohvaan kiinni, etten käytä viimeisiä pennejäni johonkin älyttömän turhaan. Vai mitä sanotte tästä 8 euron hennatatuoinnista, jos lompakossa on 20e? 😀

Anu sanoo suoraan ja seisoo sanojensa takana. Myös minä sanon suoraan tietyssä mielentilassa, eli jos mua tarpeeksi ärsyttää, mutta välillä kaipaisin sitä, että osaisin olla sanavalmiimpi ja puolustaa itseäni silloin, jos mua kohdellaan väärin tai viedään oikeuksia, jotka mulle kuuluu. Monesti harmittelen jälkeenpäin, miksen avannut suutani ja tyydyn kohtalooni. Toisinaan olen siis liian kiltti. Sekin on mun idean jälkeen alkanut kirjoitella juttuja nettiin, joskin sen jutut liittyy treffailuun ja erityisesti nettitreffeihin.

Maiju näkee kauneutta kaikkialla. Hän on melkein aina positiivinen ja välittää toisista ihmisistä. Maiju on myös todella kannustava ja osaa aina piristää, jos on huono fiilis. Monesti olenkin Maijulle kertonut, jos joku painaa eikä varmasti hetken päästä enää sureta, kun takaisin saa niin kauniita sanoja.

Ainolta voisin ottaa vähän määrätietoisuutta ja tahdonvoimaa. Kun Aino jotain päättää, niin se varmasti pysyy. Mulle taas ehdottomuus nostaa aina tietyllä tavalla karvoja pystyyn, mutta joissakin asioissa olisi joskus hyvä, että jaksaisi pysyä pidempäänkin kuin kaksi päivää ruodussa ennenkuin alkaa lipsua. Oon muutenkin sellainen, että haluan tehdä sata asiaa samaan aikaan eikä oikein mikään tule loppuun asti 😀

Mitä te haluaisitte oppia ystäviltänne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *